24 Aralık 2008 Çarşamba

Çocuklar Çocuklara Yardım Ediyor!

Sheraton otel harika bir organizasyon yapmış idi hafta sonu balo salonunda. amacı ihtiyacı olan çocuklara, yine kendi yaşıtlarından hediye olarak kitap, oyuncak ve giyecek sağlamak... Projenin adı "Çocuklar çocuklara yardım ediyor!"

Sheraton balo salonunda bir yılbaşı partisi düzenlenmiş seçilmiş okullara yönelik. Giriş ücreti çocuğa ait ya bir kitap, ya bir oyuncak, ya bir giyecek idi. Deniz sınıf arkadaşlarıyla çok eğlendi, biz de az da olsa ihtiyacı olan çocuklara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşadık.

Yerli malın yurdun malı....

Hani biz de kutlardık öğrencilik yıllarımızda; kuruyemiş, mandalina, portakal, incir, elma vs getirir sınıfta paylaşırdık.

Halen kutlanıyor olması ne güzel

Bir heves eve geldi perşembe akşamı Deniz'im; anne okula ne götürelim diye? Poğaca yapar mısın dedi heyecanla? Grip olmak üzereydim, dökülüyordum ama kıramadım onu... Yerli un, yerli yoğurt,yerli peynir, yerli sıvı yağ kullanarak poğaçamı pişirdim; sabahleyin Tupperware kabına koyarken "sakın kabımı unutma e mi tatlı kızım?" demeyi ihmal etmedim, tıpkı annelerimizin dediği gibi:-))) (Tupperware??? yerli malı???:-)))

Biliyor musunuz kim çıkarmış bu yerli malı haftasını? Hadi aşağıdan okuyun bakalım:

"Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan hafta.

II. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla zamanın başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929'da yaptığı konuşmayla yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın öneminden bahsetti. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, yatırım ve Türk malları haftası olarak değiştirilmiştir."

Bu arada Bekir Coşkun 'nun bu yazısına da çok güldüm.

Yerli malın yurdun malı herkes onu kullanmalı, bu hafta sonu hepimiz yılbaşı alışverişine çıkıyoruz, ben şahsen yerli malı hediye almaya özen göstereceğim. Had siz de dikkat edin, üstelik ekonomik krizin göbeğinde iken kendi ekonomimize katkıda bulunalım, elaleme değil!