9 Ocak 2009 Cuma

Fransız mutfağından...

Geçen hafta sonu Cuma akşamı sevgili Noelle'lere davetli idik. Yılbaşı akşamı beceremediğimiz buluşma organizasyonu için toplanmıştık.

Çok değişik bir yemek yedik, aynı şekilde sunum da bir o kadar değişikti....

Fransız mutfağından orjinal bir yemek yapmıştı Noelle bize; tam tarifi olmadığı için detay veremeyeceğim ama kabaca şöyle : 3 çeşit balık; mezgit, somon ve sanıyorum istakozu ayrı ayrı pişirmiş Noelle. Sonrasında pırasayı da ayrı pişirip (sadece yağda çevirerek) hepsini karıştırmış.. Üzerine beşamel sos hazırlamış. Hımmm nefis bir lezzet çıkmıştı ortaya, doğrusu ilk duyduğunuzda pırasa ve balığı bağdaştıramıyorsunuz ama enfes bir kombinasyon...

Noelle bu karışımı midye tabaklara bölüştürerek fırına verdi. Üzerine Knorr pane harcı (ne alaka?)serpti....



Gerçekten nefis bir lezzet çıktı ortaya, değişik tadları sevenler denesin derim..

2 yorum:

karamelize dedi ki...

çok ilginç bir yemek olmuş gerçekten..tatmayı isterdim...

Nazkız dedi ki...

Aldığım az buçuk tarifle deneyeceğim ben, becerirsem sana da pişiririm arkadaşımm. Üstüne bir de tarifi veririm:-)