15 Nisan 2009 Çarşamba

iyi ki doğdun kocişkom!

Bugün Eray'cımın doğum günü....

Hafta içine gelme münasebeti ile evde kızımızla birlikte ailecek bir yemek programı yapma kararı aldık. Kocama keyifli bir sofra için hızla eve geldim, 1,5 saat içinde bakın neler hazırladım:

-Fırında karides: Bugünlerde en çok takıldığımız lezzet oldu, karidesleri tereyağlı, salçalı ve sivribiberle sote ediyorsunuz ortaya nefs bir lezzet çıkıyor....
-Kaşarlı mantar: son derece pratik bir lezzet, mantarların üzerine kaşar rendesi ile fırına veriyosunuz (peynire, fesleğen ve sarıımsak da katarsanız yine çok leziz oluyor)
-Fırında kabak mücveri: Yine mücver kılıklı karışımı bol peynirle karıştırıyorum, hem lezzetli hem hafif bir lezzet çıkıyor ortaya. Kankam Mehtap dan kaptım bu tarifi... özellkile yazın makarna, pilav yerine bunu yapıyorum...
- Havuçlu tarator, kocişkom çok sever...
-Yine son günlerde misafirlerime de sunduğum ve övgüler aldığım, çerkez kabak; detaylı tarifi aşağıda...

2 adet kabak, rendelenmis
1 yk sizma zeytinyag
2 adet taze sogan, cok ince dogranmis
Yoğurt
1 çay bardağı kadar kucuk parcalar halinde kirilmis ceviz
1 dilim ekmek ici, ufalanmis
2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus

Kabagi 1 yk zeytinyag ile tavada biraz kavurup suyunu cektirin. Kenara alip sogumaya birakin. Uzerine geri kalan tum malzemeleri ilave edip karisitirin. Servis tabagina yerlestirin.

Ayrıca menümüzde annemin yaptığı nefis domates soslu patlıcan, biber kızartmaları var idi...

Bu güzel menüye eşlik eden Kırmızı DLC kalecik karası şarabımız ve peynir tabağımız..



Doğum günü hiç pastasız olur mu? Olur mu olur... Hem kariyer hem çocuk yapan bir kadının hafta içi kocasına doğum günü yemeği hazırlaması ancak bu kadar olur... Unutmuşum :-)))

İYİ Kİ DOĞDUN KOCİŞKOM, SENİ ÇOK SEVİYORUMMMMM.

2 yorum:

karamelize dedi ki...

off of of!!...beraber kutlasaymışız şu masada doğumgününü keşke... ağzımın suyu aktı..:))) tekrar nice mutlu yaşlara eray babacım..:)

Nazkız dedi ki...

teşekkürler, canımcım en yakın zamanda böyle bir sofrada birlikte olmak dileğiyle...